Egészség

Az eritrit a paleolit konyhában

A paleolit konyha nem ajánlja a cukrokat. Csak azért nem tiltja, mert ami tiltott, az mindig érdekesebb. Mivel az emberek legtöbbje nehezen tudja elképzelni az életét édesség nélkül – ami egyébként csak szokás, teljesen jól élhetnénk nélküle – ezért a paleolit konyha az aszalt gyümölcsök mellett, engedélyez olyan cukrot, amit gyümölcsből vonnak ki, ez az eritrit. Ez a cukor ízben a hagyományos cukorra hasonlít, de kalóriaértéke nulla. Kevésbé édes mint a cukor, de nem ajánljuk, hogy ezért többet használjanak belőle.

Erythritol_3D

(tovább…)

Egészséges életmód alapok

Manapság nagyon sokat lehet hallani az egészséges életmódról, és szinte már a csapból is ez folyik. Rengeteg információ érhető el a témában, és sok az egymásnak ellentmondó is. Így tehát, ha valaki ebben a témakörben akar tájékozódni, akkor nagyon nehéz elkerülni, hogy elsüllyedjünk az információtengerben. Ezen probléma okán döntöttem úgy, hogy leírom azokat az alapköveket, amiket mindenképpen be kell tartani az egészséges életmódhoz.

egeszseg

A cikk további részében lesz szó egészséges táplálkozásról, mozgásról, és kerülendő dolgokról is. Ha esetleg bővebben is érdekel a téma akkor más oldalakon sok hasznos egészséges életmód cikkeket olvashatsz.

(tovább…)

Vigyázzunk a müzlivel

Általánosan elterjedt tévhit, hogy a müzli szeletek és a zacskós müzlik egészségesek. Ez legtöbben arra alapozzák, hogy teljes kiőrlésű gabonát és természetes összetevőket tartalmaznak. Ez azonban nem egészen így van. Egy kutatás kimutatta, hogy az itthon kapható müzliknek csak nagyon kis százaléka mondható egészségesnek. Ennek legfőbb oka, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak cukrot, hidrogénezett növényi zsírokat, és más egészségtelen adalékanyagokat. Ezek pedig köztudottan cukorbetegséget, szív- és érrendszeri betegségeket és szívbetegséget okozhatnak hosszú távon, nem is beszélve az elhízásról.

muzli

(tovább…)

Tudnivalók a mesterséges édesítőszerekről

Manapság egyre elterjedtebbek a mesterséges édesítőszerek, és nem csak a cukorbetegek körében, mivel sokan diétához is használják ezeket a szereket. Az édesítőkhöz por, tabletta, vagy folyadék formában is hozzájuthatunk. Az élelmiszer-iparban is egyre gyakrabban használják őket alacsony energiatartalmú élelmiszerek előállításához.

(tovább…)