Régiség

Egyre többen foglalkoznak régiség felvásárlással

regiseg-antik

A régiséges szakma egyre csak bővül, sokan már évtizedek óta űzik, de olyanok is vannak, akik nem túl rég kezdték a dolgot, mindössze néhány éve, vagy esetleg még ennyi ideje sem. Pedig az idő rendkívül fontos, hiszen millióféle antik tárgy van, és ezek között nagyon sok a ritkaság, amiket lehet, hogy még a tapasztaltabb szakemberek sem láttak sokat. És akkor még nem is esett szó a teljesen egyedi tárgyakról.

Ha valakinek eladó régisége, hagyatéka van, akkor érdemes először szétnézni az olyan blogokon, mint a RégiségNet, amely rengeteg hasznos információt kínál. Ezek alapján talán megtudjuk, hogy hozzávetőlegesen mennyit érhetnek a tárgyaink, de erre azért elég kevés az esély. (tovább…)

Régiségek – kacat vagy érték?

A legtöbb otthonban találunk elvétve egy-egy régebbi tárgyat, amiket legtöbbször a szüleinktől, nagyszüleinktől örököltünk. Sokan szeretik az ilyen régiségeket, míg mások csak lomként tekintenek rájuk. Ez utóbbi csoportból olyanok is akadnak néha, akik egyszerűen csak kidobják ezeket az ócska, antik tárgyakat.

regiseg-felvasarlas

Persze előfordul, hogy tényleg nem érnek semmit a réginek tűnő holmik, de a legtöbbnek megvan a saját gyűjtője. Ezért sokszor érdemesebb inkább felhívni egy régiségekkel foglalkozó személyt, aki meg tudja mondani az adott tárgy értékét, és esetleg meg is vásárolja azt. (tovább…)