Technika

Már reagálhatunk is a Facebook-bejegyzésekre

facebook-reactions

A facebook fejlesztői nemrég beváltották az ígéretüket, miszerint mostantól nem csak lájkolhatjuk a bejegyzéseket, hanem azokra reagálhatunk is különböző érzelmekkel.

Ezzel a lépéssel nagy lépést tett a Facebook, bár nem mindenkinek nyerte el a tetszését az újdonság. Az új funkciót egész könnyen érhetjük el eszközeinken, a like felirat fölé kell vinni az egeret, aztán választani az 5 lehetőség közül (Imádom, Vicces, Hűha, Szomorú és Dühítő). (tovább…)

Nagyon jó vétel a G8 okosóra

g8-01

A G8 okosóra szeptember óta kapható Magyarországon és azóta töretlen sikernek örvend. Ez persze érthető is, hiszen egy minőségi eszközről van szó, ami rengeteg hasznos funkcióval bír, és az ára is nagyon kedvező.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy miért is választják olyan sokan ezt a készüléket. (tovább…)

Bemutatták a Gorilla Glass 4-et!

gorilla-glass-4

A Corning leleplezte az új Gorilla Glass 4-et, ami sokat javult az elődjéhez képest, főként az eséseket bírja jobban. Az 1 méteres magasságból történő, kemény felületre való leejtéseket 80%-ban ússza meg az újdonság, ami már egész jó arány, de azért ez sem lesz törhetetlen.

Nem csak erősebb lett az új üveg, hanem vékonyabb is. A Gorilla Glass 3 még 0.7 mm-es vastagsággal bírt, a 4-es viszont már csak 0.4 mm-es. Úgy kapunk tehát nagyobb strapabírást, hogy közben a kijelző nem lesz vaskosabb. (tovább…)

Itt az új Android 5.0 Lollipop!

android-5-0

A Google lerántotta a leplet az újdonságairól, azaz megismerhettünk a Nexus 6-ot és a Nexus 9-et, ráadásul az legfrissebb Android is debütált, Lollipop, azaz nyalóka néven. Az új mobilt a Motorola készítette el, és így a Moto X stílusjegyeit őrzi. Persze méretileg jóval nagyobb lett, hiszen egy 6 colos képátlójú kijelzőt kapunk, ami a QHD felbontásnak köszönhetően tűéles képet biztosít. A hardver természetesen az egyik leggyorsabb jelenleg (négymagos 2.65 GHz.es Snapdragon 805), és így egy valódi csúcsmobilt üdvözölhetünk a Nexus 6 személyében. (tovább…)

Bemutatták a Windows 10-et!

windows10continuum

Hatalmas várakozás övezte a Microsoft legújabb operációs rendszerét, amit múlt héten be is mutattak. A névadás azonban nem kis meglepetést okozott, hiszen a soron következő 9-es helyett a Windows 10 lett a befutó.

Elég fontos szerep jutott egyébként az új Windowsnak, hiszen a korábbi 7-es és 8-as verzió nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és a felhasználók közel egyötöde még mindig az ősrégi XP-re esküszik. (tovább…)

Idén végre elkészülhetnek az Ubuntu telefonok

Ubuntu_Edge

Már egy éve megy a hercehurca az új Ubuntu rendszerű mobilokkal kapcsolatban, de eddig nem igazán történt semmi biztató. Sokáig volt tervben az Ubuntu Edge telefon, és tavaly nyáron megpróbálták a közösségi finanszírozást is, de a 32 millió dolláros célhoz képest ennek alig több mint harmada gyűlt össze. Így eddig mindössze néhány szerencsés fejlesztő próbálhatta ki az Ubuntu Touch névre keresztelt rendszert. (tovább…)