Durva lett a Xiaomi MiPad tablet!

Már kapható a kínai Xiaomi első tablete, ami a MiPad nevet viseli. Ha nem nézzük az első betűt, akkor az iPad neve jön ki, és ez akár véletlen, akár nem, a készülék nagyon hasonlít az Apple táblagépére. Persze ettől nem kell megijedni, nem egy olcsó koppintásról van szó, sőt, sok mindenben jobb lett a kínai tablet, hiszen nem csak erősebb, de sokkal olcsóbb is.

A Xiaomi MiPad-et az Nvidia Tegra K1-es processzora hajtja, ami a négy darab 2.2GHz-es processzormagjával és a brutális Kepler grafikus egységével az összes többi jelenlegi mobilos hardver alázza, még a Snapdragon legújabb 805-ösét és a Samsung 8 magos Exynos-át is. Az erős processzor mellett 2GB RAM van a fedélzeten, a belső tárhely mérete pedig 16GB vagy 64GB, változattól függően. Ja, és kapunk bővítési lehetőséget is!

Xiaomi-MiPad1

A kijelző sem lett gyenge, hiszen a 7.9 colos panel 2048 x 1536 képponttal rendelkezik, azaz megegyezik az új iPad készülékek retina felbontásával. A színek egyébként gyönyörűek és a betekintési szögek is kiválóak, azaz nem lehet panasz a minőségre.

Kapunk két kamerát is, amik sokkal jobbak, mint amiket egy átlagos tabletben találunk.Egy 8 és egy 5 megapixeles darab van hátul és elöl, amik a Sony-tól származnak.

Az MiPad akkumulátora is kiváló, hiszen a 6700mAh-s telep akár 11 óra folyamatos filmezésre is elég, amitől nem is kívánhatnánk többet. A készüléken MIUI rendszer fut, ami az Android 4.4-re épül, és egyébként nagyon hasonlít az iPad-ek felületére.

Ha bővebben olvasnál a készülékről akkor nézd meg a napidroid.hu cikkét: Első Xiaomi MiPad tapasztalatok