Itt az új Android 5.0 Lollipop!

A Google lerántotta a leplet az újdonságairól, azaz megismerhettünk a Nexus 6-ot és a Nexus 9-et, ráadásul az legfrissebb Android is debütált, Lollipop, azaz nyalóka néven. Az új mobilt a Motorola készítette el, és így a Moto X stílusjegyeit őrzi. Persze méretileg jóval nagyobb lett, hiszen egy 6 colos képátlójú kijelzőt kapunk, ami a QHD felbontásnak köszönhetően tűéles képet biztosít. A hardver természetesen az egyik leggyorsabb jelenleg (négymagos 2.65 GHz.es Snapdragon 805), és így egy valódi csúcsmobilt üdvözölhetünk a Nexus 6 személyében.

A HTC által gyártott Nexus 9 is hasonlóan komoly specifikációval érkezik, hiszen egy retina felbontású 8.9 colos kijelzőt kapunk négymagos 64-bites Tegra K1 processzorral, ami egy igazi teljesítménybajnok. Mindkét modell már októberben előrendelhetővé válik, a kiszállítást pedig novemberben kezdik meg.

lollipop

Az új Nexus mobilokon természetesen már gyárilag az 5.0-ás Android fut, ami nagyon sok újdonságot rejt magában. Egyrészt egy teljesen átszabott kinézetet kapunk (Material Design), és szinte minden animálva jelenik meg, vagy tűnik el. A működés emellett gördülékenyebb, energiatakarékosabb és biztonságosabb is lesz.