Vigyázzunk a müzlivel

Általánosan elterjedt tévhit, hogy a müzli szeletek és a zacskós müzlik egészségesek. Ez legtöbben arra alapozzák, hogy teljes kiőrlésű gabonát és természetes összetevőket tartalmaznak. Ez azonban nem egészen így van. Egy kutatás kimutatta, hogy az itthon kapható müzliknek csak nagyon kis százaléka mondható egészségesnek. Ennek legfőbb oka, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak cukrot, hidrogénezett növényi zsírokat, és más egészségtelen adalékanyagokat. Ezek pedig köztudottan cukorbetegséget, szív- és érrendszeri betegségeket és szívbetegséget okozhatnak hosszú távon, nem is beszélve az elhízásról.

muzli

Amikor ilyen terméket vásárolunk mindenképpen nézzük meg az összetevőket. Az egyik legkönnyebben megállapítható tényező az a cukor mennyisége. Olyan terméket keressünk, ami a lehető legkevesebb cukrot tartalmazza. Ezen kívül ha nagyon sok olyan anyagot olvasunk az összetevők felsorolásánál, ami nem tűnik természetesnek, akkor is érdemes gyanakodni. Összességében az ideális müzli teljes kiőrlésű gabonából és természetes szárított gyümölcsökből készül, és nagyon kevés hozzáadott cukrot, zsírt és egyéb adalékanyagot tartalmaz.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>