Milyen porzsák való a porszívómba?

Biztos van néhány szerencsés ember, aki meg tudja jegyezni azt, hogy milyen porzsák való a porszívójába, de a legtöbbünk valószínűleg nem emlékszik rá, hogy a legutóbb milyet vásárolt bele, vagy ha épp az első csere előtt áll, akkor is tanácstalan lehet.

Ahhoz, hogy megtudjuk, hogy a mi porszívónkba melyik porzsák illik, elég, ha a porszívónkról leolvassuk annak nevét és típusát, mert a jobb webáruházakban ez alapján ki fog derülni. Általában több féle lehetőséget kapunk eredményként, így még ezek közül is választanunk kell, de az alábbi ismertető alapján könnyebben eligazodhatunk a porzsákok nagy választékában!

Előfordulhat, hogy egy porszívóhoz több márka is kínál porzsákot. Ez nem feltétlenül jelent különböző anyagot, csak annyit, hogy több gyártó terméke is megfelelő lehet a készülékünkhöz.

Az is lehet, hogy olyan szerencsések vagyunk, hogy a porszívónk kompatibilis az S-bagekkel, azaz egy szabvány mérettel, ezt az alábbi márkák támogatják:

  • Electrolux
  • Volta
  • Tornado
  • AEG-Electrolux
  • Philips

Ebben az esetben elég, ha ezt megjegyezzük, és ezek után már csak az egyéni preferenciák alapján kell választani, ugyanis az S-bag többféle kivitelezésben kapható (környezetbarát, illatosított, antiallergén, hosszan tartó, szagmentesítő, klasszikus), emellett HEPA-szűrő is létezik ebben a szabványméretben, tehát ha a porszívónk S-bag kompatibilis, akkor az S-filter is megfelelő választás, amennyiben szűrőt szeretnénk vásárolni.

Akármilyen márkájú porzsák való a porszívónkba, eldönthetjük azt is, hogy milyen anyagú legyen. A szintetikus porzsákok a legoptimálisabbak, mivel ezek a legkisebb porszemeket is képesek megszűrni, ezáltal nem engedik vissza a port a levegőbe (allergiásoknak tehát tökéletes) valamint a porszívó belsejébe sem jut belőle, így a készülék élettartamát is meghosszabbítja. A cseréje egyszerű, de ez a papír porzsákról is elmondható. Egyikük cseréje sem jár porfelhővel, hiszen csak ki kell emelni a porzsákot a porszívóval, és azzal a lendülettel kidobhatjuk. Ugyanez nem igaz a textil porzsákokra, ezt csak azoknak ajánljuk, akiknek nem okoz gondot a porzsák ürítése.

Találja meg az ön porszívójába illő S-Bag porzsákot a www.porzsakpont.hu weboldalon!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>