Milyen magazonokat érdemes olvasni?

A nyomtatott magazinokat egyre kevésbé olvassák az emberek, az online változataik azonban fénykorukat élik. Ezek a színes, fiatalos portálok rendkívül népszerűek, de azért az is igaz, hogy rengetek van már belőlük.

Ha magazint akarunk választani akkor először azt kell meghatározni, hogy milyen témakörök érdekelnek bennünket a leginkább. Vannak szélesebb körrel foglalkozó oldalak, és olyanok is, amik csak egy-egy dologgal foglalkoznak. A mi oldalunk, a Túlpart például egyaránt foglalkozik műszaki kütyükkel, egészséggel, játékokkal, de sok más témakör is előkerül, tehát egy vegyes, sokoldalú portálról van szó.

Persze sok más oldalnál hasonlóképpen működik a dolog. A Tribeca magazin szintén foglalkozik különböző technikai témákkal, de van szó filmekről, játékokról, zenéről és kultúráról is. Vannak persze egy adott témakörrel foglalkozó oldalak is. Ha például csak a zene érdekel minket, akkor ehhez kapcsolódó blogokat érdemes olvasni.

magazin

Az is érdekes kérdés, hogy mitől lesz jó egy ilyen weboldal. Fontos egyrészt a rendszeres frissítés, hogy mindig legyen valami új olvasnivaló, de ezek stílusa is nagyon fontos. A magazinokat általában laza, fiatalos szemléletmód jellemzi. Fontos sok kép, az illusztrációk, és érdemes kerülni a hosszú, bonyolult körmondatokat. Akkor jó egy magazin, ha könnyen érthető és szemléletesen tárja elénk az információkat.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>