Meglepően strapabíró lett a Samsung Galaxy S6 Edge

A Samsung március elején mutatta be új csúcsmobiljait, a Galaxy S6-ot és a hajlított kijelzős Galaxy S6 edge-et. A készülékek nagyon jó fogadtatást kaptak, hiszen a gyártó szakított a korábbi műanyag házzal, helyette fém és üveg burkolattal látta el az új zászlóshajóit.

A kivitel tehát mindenképpen prémiumra sikerült, de ezért fel is kellett áldozni pár dolgot. Ilyen például a cserélhető akksi és a vízállóság hiánya. Az S6 tehát nem kapott semmilyen IP minősítést, ez azonban nem akadályozta meg az alábbi videó készítőjét abban, hogy letesztelje a készülék hajlított változatának vízállóságát.

Nagyjából 20 percet tölt a Galaxy S6 edge a víz alatt és meglepő módon nagyon sokáig bírja. A teszt végére persze megadja magát, de azért jól látszik, hogy egy kis víz még nem tesz kárt a készülékben.

Sokan féltek korábban attól is, hogy a hajlított kijelző rendkívül sérülékennyé teszi a készüléket. Ezzel szemben azonban nagyon is jól bírja a készülék üvege, mint ahogy az alábbi videón is jól látszik.

A nő többször erősen a földhöz csapja az S6 edge-et úgy, hogy közben a képernyő lefelé néz. Ez a legtöbb mobilnál végzetes sérüléshez vezet, és azonnal betörik a kijelző, a Samsung újdonságának azonban meg sem kottyan. Nem rossz!

forrás: napidroid.hu