Hatékony a páramentesítő a penész elleni harcban

A penészes fal elsősorban kellemetlen látvány, de legalább ennyire jelentős az egészségre kifejtett káros hatása. Éppen ezért ajánlott a páramentesítő a penész ellen veszi fel a harcot. A falon lévő penész egy gombafajta, amelyik a többi gombához hasonlóan spórákkal szaporodik. Ezek a spórák a levegőben vannak, pontosabban annak a helyiségnek a levegőjében, ahol a falakon megjelenik a penész.

paramentesitoEnnek belélegzése káros az egészségre, hiszen a gombaspóra a testbe jutva ugyanolyan gombás megbetegedéseket okozhat, ha megfelelő táptalajra talál, mint bármelyik a szervezetben kialakult gombabetegség. A gombákról köztudott, hogy nedves közegben szaporodnak. Ez érvényes a falakon található gombákra is. Szaporodásukhoz nedvességre van szükség, amit vagy a fal, vagy a túl nedves szobai levegő segít.

Ahol kevés az ablak, vagy egyéb más ok miatt nehezített a szellőztetés, könnyen jöhet létre nedvesedés. A páramentesítő működési elve az, hogy kivonja a levegőből az 50% -nál nagyobb páratartalmat, ezért a páramentesítő a penész ellen veszi fel a harcot.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>