Egyre többen foglalkoznak régiség felvásárlással

A régiséges szakma egyre csak bővül, sokan már évtizedek óta űzik, de olyanok is vannak, akik nem túl rég kezdték a dolgot, mindössze néhány éve, vagy esetleg még ennyi ideje sem. Pedig az idő rendkívül fontos, hiszen millióféle antik tárgy van, és ezek között nagyon sok a ritkaság, amiket lehet, hogy még a tapasztaltabb szakemberek sem láttak sokat. És akkor még nem is esett szó a teljesen egyedi tárgyakról.

Ha valakinek eladó régisége, hagyatéka van, akkor érdemes először szétnézni az olyan blogokon, mint a RégiségNet, amely rengeteg hasznos információt kínál. Ezek alapján talán megtudjuk, hogy hozzávetőlegesen mennyit érhetnek a tárgyaink, de erre azért elég kevés az esély. Érdemes több helyen szétnézni, hirdetőoldalakon, aukciós oldalakon, majd ha ezek után sem jutottunk eredményre, akkor kel kell keresni valakit, aki régiség felvásárlással foglalkozik.

Sok ilyen személy van, rengetegen hirdetik magukat, de fontos, hogy megbízható szakembert válasszunk. Ha találtunk egy szimpatikus felvásárlót, akkor felkereshetjük e-mailben, személyesen, vagy akár telefonon is, attól függően, hogy milyen elérhetőségeket adott meg. Fontos, hogy ne adjuk meg egyből az összes adatunkat (pl. lakás címe), csak abban az esetben, ha biztosak vagyunk a másik fél jó szándékában. Sokan vannak ugyanis, akik csak szétnézni mennek el, komolyabb vásárlási szándék nélkül.

regiseg-1

forrás: regisegnet.hu