Az otthonteremtési támogatás állami terveiről

Egy fiatal házaspár ma Magyarországon saját, megkeresett pénzből egyszerűen képtelen lakáshoz, vagy házhoz jutni. Megbízható ügyvédek véleményét kértük a témában a könnyebb eligazodás érdekében.

A szociálpolitikai támogatás elvileg segítette a nagycsaládosokat és a kifejezetten rászorulókat, de ettől függetlenül maradt egy teljesen lehetetlen helyzetben lévő, már-már letűnt társadalmi középosztály (azon belül is a nagybetűs életbe frissen csöppent párok), amely nem tud magával mit kezdeni a lakhatás ügyében. Hosszú távon bérelni teljesen felelőtlen dolog, ebből a helyzetből mindenki éppen hogy kikecmeregni próbál, nemhogy arra felé tendálna, s ez így van rendjén.

Az állam az elmondottak alapján szeretne létrehozni egy olyan támogatási formát, amelynek keretein belül támogatást kaphatnának a friss házasok és a kisgyerekes fiatalok lakásvásárlásuk megvalósítására. Annyiban módosulna tehát a már eddig is létező finanszírozási forma, hogy nem csupán új lakásokat és házakat lehetne vásárolni az ilyen támogatási összegek igénybe vételével, hanem használtakat is.

otthonteremtes

Amiképpen az ügyvédtől is tudni lehet, a szigorú igénylési feltételek között olyan pontok is szerepelnek, amelyek az adott ház méretével és energetikai besorolásával állnak kapcsolatban.
Azt egyelőre elég nehéz megállapítani, hogy lehetséges-e véletlenszerűen olyan helyzetbe kerülni, mely elvileg egy nem szándékos hiba esetén, annak bebizonyosodását követően visszafizetési kötelezettséggel járhatna.

Az érintetteknek azt javasoljuk, mindenképpen vegyél fel a kapcsolatot egy ügyvéddel és derítsék ki, hogy vajon volna-e értelme pályázniuk. Ha igen, akkor ez egy kihagyhatatlan lehetőség, mellyel nagyon is érdemes élni.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>